Werk aan de muur Plugin in lightbox

WADM plugin foto’s openen in lightbox overlay

Update fix voor het https probleem is te vinden in mijn volgende post: UPDATE/FIX: WADM wordpress plugin lightbox overlay

Als je op mijn pagina foto gallerij kijkt zie je daar mijn foto’s staan. Al deze foto’s zijn door mij gemaakt en te koop via Werk aan de muur (WADM). Om de foto’s op je wordpress site aan te bieden heeft WADM een plugin gemaakt genaamd “Werk aan de Muur“. Nu heb ik de WADM plugin geïnstalleerd op mijn wordpress website. Na het volgen van de handleiding werkte deze perfect!

Ik vond het alleen vervelend dat mijn bezoekers mijn website moesten verlaten om een vergrote versie van de foto te kunnen bekijken. Zelf vind ik het mooi dat de foto naar voren komen in een zogenoemd lightbox overlay. Dus ik ben op zoek gegaan om dit op mijn website met de WADM plugin te installeren.

Dit heb ik op de volgende manier opgelost. Ik neem aan dat je de Werk aan de Muur plugin al hebt geïnstalleerd en geconfigureerd.

  1. Installeer de wordpress plugin “WordPress Colorbox Lightbox” op je eigen wordpress website.
  2. Nu moeten we ervoor zorgen dat de foto’s welke door de werk aan de muur plugin worden gemaakt de juiste css class erbij krijgt. Dit kunnen we doen met een jquey scriptje. Dit scriptje zoekt naar de links door middel van de class die de links al hebben en voegt daar de classes bij toe welke nodig zijn voor het lightbox effect. Plaats dit scriptje ergens in je thema waar je javascript in kwijt kan. Meestal ergens in de header tussen de <script></script> tags

(function($) {
$('.wadm-artwork-art').find('.wadm-artwork-link').addClass('wp-colorbox-iframe cboxElement');
})(jQuery);